Pusat Studi Al-Qur'an dan Hadis archive
Date : November 2019

thumb

Perbuatan yang Dipertanggungjawabkan

by PSQH
Categories: Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: November 21, 2019

“He wong-wong kang podho iman..! siro kabeh podho wedi yo ing Allah Ta’ala, lan saben-saben awak-awakan mesti kudhu niti-niti, amal-amal opo kang arep diajokake (digol-golake) kanggo ngadepi dino kiamat mbesuk. Lan siro kabeh kudu wedi yo ing Allah Ta’ala! Temenan Allah Ta’ala waspodho, mirsani opo-opo kang siro kabeh podho nindakake” (Al-Ibriz, QS. Al-Hasyr: 18) Amal[...]

thumb

Perempuan dalam TafsirAl-ibriz

by PSQH
Categories: Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: November 20, 2019

فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ اَنِّيْ لاَاضِيْعُ عَمَلَ عَا مِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ اَوْ اُنْثَى. بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ. فَالَّذِ يْنَ هَا جَرُوْاوَاُخْرِ جُوْا مِنْ دِيَا رِهِمْ وَاُوْذُوا فِيْ سَبِيْلِي وَ قَتَلُوْا وَقَتِلُوا لَاُكَفِّرَ نَّ عَنْهُمْ سَيِّاَتِهِمْ وَلَاُدْ خِلَنَّهُمْ جَنَّتٍ تَجْرِى مِنْ تَهْتِهَا الْاَنْهَارُ. ثَوَاباً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَاللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَوَابِ (195) Allah ta’ala nyembadani. Menowo panjenengan[...]

thumb

Meraih Derajat Tinggi melalui Akal

by PSQH
Categories: Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: November 15, 2019

Bukan orang pintar, bukan juga orang yang beruntung. Akan tetapi orang yang Bijak, dan Mau Berpikir yang dapat menikmati hidupnya. Hidup adalah berkah bagi kaum yang mau berpikir. Sudahkah Anda berpikir untuk Hari ini? Iyo wong- wong kang nduweni akal iku, wong- wong kang tansah imut( dzikir) ing Allah Ta’ala, nuju ngadek, nuju lenggah, lan[...]

thumb

Keberagaman Jalan Ta’aruf

by PSQH
Categories: Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: November 4, 2019

يَآيُّهَاالنَّاسُ اِنَّا خَلَقْنَكُمْ مِّنْ ذَكَرِوَّاُنْثَى وَجَعَلْنَكُمْ شُعُوبًا وَقَبَآئِلَ لِتَعَارَفُوْآ .إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَاللَّهِ أَتْقَكٌمْ . إِنَّ اللَّهَ عَلِيْمٌ خَبِيْرٌ. () Temenan ingsun Allah nitahake siro kabeh saking siji wong lanang (iyo iku Nabi Adam) lan siji wong wadon (iyo iku ibu hawa) lan ingsun ndadiake siro kabeh dadi pirang-pirang cabang, lan dadi pirang-pirang pepantan, supoyo siro[...]

Welcome , today is Monday, September 28, 2020