Pusat Studi Al-Qur'an dan Hadis archive
Category : KAJIAN

thumb

Idul Fitri di Tengah Pandemi, Nekat Silaturrahmi?

by PSQH
Categories: KAJIAN, Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: May 26, 2020

“Siro kabeh podhoho nyawijikake ing Allah, ojo podho nyekutukake opo-opo. Lan ambagusono marang wong tuo loro, kerabat-kerabat, anak yatim, wong-wong miskin, tonggo kang parek, (cepak, cedhak, caket), tonggo adoh, lan konco ing lelungan utowo ono ing penggawean, lan ibnu sabil, lan budhak-budhak kang siro miliki, saktemene Allah Ta’ala iku ora dhemen wong kang gumedhe kang[...]

thumb

BATASAN AURAT BAGI SEORANG WANITA MENURUT BISRI MUSTOFA

by PSQH
Categories: KAJIAN, Kajian Tafsir
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: January 15, 2020

وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ[...]

Welcome , today is Monday, September 28, 2020